Στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης: «Υποδέχομαι, αλληλεπιδρώ και υποστηρίζω τους νέους μαθητές στο σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου» η σχολική μας κοινότητα υποδέχθηκε στις 10 και 11 Μαΐου στον χώρο του σχολείου μας μαθητές και μαθήτριες από τα όμορα Δημοτικά σχολεία, το 21ο και 46ο. Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε τα εξής:

  • Καλωσόρισμα από τον Διευθυντή στο χώρο του σχολείου.
  • Παρακολούθηση πολυμεσικής παρουσίασης στην οποία οι μαθητές/τριες με παιγνιώδη τρόπο ξεναγούνται στο σχολικό συγκρότημα.
  • Παρακολούθηση λογισμικού παρουσίασης για την ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο με επιμέρους ενότητες :
  1. Η έννοια της σχολικής μετάβασης – δυσκολίες /προκλήσεις για τους νεοεισερχόμενους μαθητές/τριες
  2. Κανόνες λειτουργίας Γυμνασίου
  3. Θέματα φοίτησης
  4. Μαθητικές κοινότητες
  5. Μαθήματα Γυμνασίου – Ομάδες μαθημάτων – Αξιολόγηση σχολικής επίδοσης
  6. Δραστηριότητες – Δράσεις του σχολείου μας – Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων

 

  • Συζήτηση μεταξύ μαθητών/τριών  Δημοτικού και των μαθητριών Γυμνασίου  που έκαναν την προαναφερθείσα παρουσίαση. Στη διάρκεια της συζήτησης οι μικροί μαθητές επέλυσαν απορίες, εξέφρασαν τα συναισθήματα που βιώνουν και ζήτησαν από τις μαθήτριες να τους μεταφέρουν την προσωπική τους εμπειρία. Οι τελευταίες τούς ενίσχυσαν συναισθηματικά και τους έδωσαν πολύτιμες συμβουλές για το νέο περιβάλλον, τις απαιτήσεις του και τις δυνατότητες που προσφέρει.
  • Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές /τριες των δημοτικών σχολείων εξέφρασαν τόσο την ικανοποίησή τους αναφορικά με την ενημέρωση που τους προσφέρθηκε , όσο και την προσμονή τους για τη φοίτησή τους στην ανώτερη σχολική βαθμίδα.

Η παρουσίαση έγινε από μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου.